Ogłoszenie o przeprowadzeniu postępowania na najem lokalu o powierzchni 48,79 m2 w budynku A w celu prowadzenia punktu gastronomicznego dla studentów i pracowników Politechniki Świętokrzyskiej.
- Zamawiający – Politechnika Świętokrzyska w Kielcach, Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 7, 25 – 314 Kielce
- Przedmiotem zamówienia jest najem lokalu mieszczącego się w siedzibie Politechniki Świętokrzyskiej w Kielcach o łącznej powierzchni 48,79 m2. Lokal znajduje się na parterze w budynku A, wyposażony jest w instalacje: wodociągową, elektryczną, kanalizacyjną i wentylacji mechanicznej.
Lokal nie jest wyposażony w sprzęt gastronomiczny, sprzęt AGD, naczynia, sztućce, itp.
Przeznaczenie lokalu – powyższy lokal przeznaczono do najmu na czas nieokreślony, w celu prowadzenia bufetu ogólnodostępnego dla pracowników i studentów Politechniki Świętokrzyskiej. Działalność będzie polegać na sprzedaży posiłków obiadowych na gorąco w porze obiadowej oraz prowadzeniu baru kawowego i przekąskowego w pozostałym czasie.
Lokal powinien zostać wyposażony przez Najemcę w niezbędny sprzęt gastronomiczny i AGD, dobrej jakości serwisy obiadowe, sztućce, itp.
- Najemca będzie prowadził powyższą działalność zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym wymogami sanitarnymi, epidemiologicznymi i technologicznymi stawianymi przez Państwową Inspekcją Sanitarną.
- Najemca będzie utrzymywał lokal w należytym stanie technicznym, technologicznym i sanitarnym,
- Lokal jest do obejrzenia w godz. 9.00 do 14.00
Osobą upoważnioną do kontaktu z oferentami jest: mgr Alicja Stankowska – kierownik Działu Administracyjno – Gospodarczego; tel. 41 34 24 271, 602 342 050
- Oferty należy składać w terminie do dnia 30.09.2020 r. do godz. 10.00 w siedzibie Politechniki Świętokrzyskiej Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 7, 25-314 Kielce budynek D pok. Nr 31 – Biuro Kanclerza, w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Konkurs na najem lokalu w budynku A z przeznaczeniem na prowadzenie punktu gastronomicznego”.
- Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego, Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 7, 25 – 314 Kielce budynek D pok. Nr 31 w dniu 09.2020 r. o godz. 10.15
- Przystępujący do przetargu zobowiązani są do złożenia w terminie oferty zawierającej:
- nazwę i adres oferenta, aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne,
- oferowaną stawkę najmu (bez energii elektrycznej) za 1 m2 miesięcznie netto w PLN,
- oferowany czynsz za całą powierzchnię najmu (bez energii elektrycznej) netto,
- referencje poświadczające wykonywanie usług o charakterze gastronomicznym,
- kwalifikacje zawodowe uprawniające do prowadzenia działalności gastronomicznej.
- termin rozpoczęcia działalności.
Wymienione wyżej dokumenty mogą być przedłożone w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez oferenta.
- Przetarg uznaje się za ważny, jeżeli wpłynie co najmniej jedna oferta.
- Zasady najmu lokalu:
- szczegółowe zasady najmu określać będzie umowa zawarta pomiędzy Politechniką Świętokrzyską, a oferentem wybranym w drodze przetargu.
- Umowa zostanie zawarta na czas nieokreślony z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia na koniec miesiąca kalendarzowego.
- Czynsz najmu lokalu będzie ustalony na poziomie zadeklarowanym przez oferenta w wybranej ofercie. Stawka czynszu obejmować będzie koszt utrzymania technicznego nieruchomości, koszty ochrony obiektu i kontroli dostępu do obiektu, koszty dostawy energii cieplnej, koszt zużycia wody i odprowadzania ścieków, podatku od nieruchomości, itp. Szczegóły dotyczące zasad rozliczeń zostaną zapisane w umowie na najem lokalu.
- Najemca będzie obciążany za zużycie energii elektrycznej kwotą zryczałtowaną.
- Wszelkie ewentualne adaptacje wymagają uprzedniej zgody Wynajmującego. Nakłady i ulepszenia związane na stałe z pomieszczeniem, wykonane przez Najemcę, przechodzą na rzecz Wynajmującego.
- Wynajmujący zastrzega sobie prawo do akceptacji wizualizacji wystroju wnętrz wynajmowanych pomieszczeń.
- Oferent obowiązany będzie do uzyskania wszelkich wymaganych zezwoleń na rozpoczęcie działalności gastronomicznej w siedzibie Politechniki Świętokrzyskiej.
- Zastrzega się prawo unieważnienia konkursu bez podania przyczyny.